Valmentajat

Tällä sivulla esitellään Katuakatemian valmentajia. Valmentajat suunnittelevat ja ohjaavat treenejä pareittain tai isommissa porukoissa valitsemissaan paikoissa. Valmentajilta voi myös tilata treenit esimerkiksi lasten syntymäpäiville, osaksi polttariohjelmaa tai vaikka työpaikan hyvinvointipäiville.

Sessa

Katuakatemian perustaja ja hallituksen sihteeri

Lapsena harrastin paljon eri lajeja, kuten balettia, voimistelua, taitoluistelua, uintia, tanssia, jalkapalloa, salibandya, ratsastusta, teatteria ja musiikkia. Nuorena treenasin thainyrkkeilyä ja aikuisena joogaa, qigongia, jousiammuntaa ja miekkailua sekä saksalaisella pitkämiekalla että japanilaisella samurai-miekalla. Kirjoitan myös runoja ja teen niistä musiikkia. Komban kautta on kiinnostus kaikkiin muihinkin taistelulajeihin syntynyt ja eri lajien potkut sekä kepit ja miekat kiehtovat erityisesti, kuin myös ratsujousiammunta. Olen joogaohjaaja ja merenneitojoogan kehittäjä. Merenneitouintia ohjaan Helsingin Merenneitokoululla. Ohjaamissani Katuakatemian treeneissä opitaan erilaisia potkuja, kepin pyöritystä ja miekkailun liikkeitä sekä kehitetään tasapainoa eri lajien harjoitteiden sekä joogan avulla.

Jusu

Komban kehittäjä ja hallituksen varapj

Lapsena rakensin boffereita ja järjestin joukkotaisteluita Kuopion Niiralassa. 20 vuotta olen treenannut flow taiteita kepin pyörittämisestä muihin taisteluvälineisiin, joita Asolan Jungle Gymillä on parisataa. Fire Arts eli tulitaiteet ovat myös yksi monista kiinnostuksen kohteistani. Rakennan valomiekkoja sekä kasaan armoreita eri urheilulajien varusteista ja suojista. Erilaisia kamppailulajeja, movementia, painia ja flow taiteita yhdistelemällä saadaan freestyle martial arts. Komban kautta kehitämme turvallisen taistelemisen ja liikkumisen kulttuuria. Ohjaamissani Katuakatemian treeneissä opitaan turvallisen taistelun elementtejä, omien rajojen ilmaisua liikkeen keinoin, kombaa sekä harjoitellaan flow taiteita melkein millä tahansa taisteluvälineellä.

Olli

Luova liike, kehollinen oleminen, ryhti ja kehon energiat kiehtovat minua filosofisilla ja toiminnallisilla tasoilla. Pidän liikettä muiden ihmisten kanssa tapana päästä lähemmäs luontevaa virtausta, omaa tietoisuutta ja jopa korkeampia voimia kuten ääretöntä rakkautta. Harrastan nykytanssia ja teatteria, sekä myös suoritukseen pyrkivää treeniä kuten voimailua, voimistelua ja jouksua. Liiketaitojani kehitän sirkuksen ja kamppailun avulla. Maanläheisillä ruokatottumuksilla ja ikivanhoilla palautumisperinteillä ravitsen kehoa, mieltä ja sielua. Ohjaamissani Katuakatemian treeneissä opetellaan intuitiivista, taiteellista ja mekaanista liikekieltä välineillä ja kehon painolla. Aiheina voi olla meditaatiota, sirkusta, tanssia tai hyppyjä ja työntöjä.

Jerry

Kehonhuolto on yksin tehtävää, rentouttavaa, kehoa kuuntelevaa, avaavaa ja jumeja vapauttavaa liikettä. Sen avulla saadaan kehon lihaksiin ja hermostoon “ah” -fiiliksiä, lihasten ja nivelten vapautumista ja “juuri tätä tarvitsin” -hetkeä. Kehoa avaava liike tukee kipeitä ja väsyneitä lihaksia, ja tunnin jälkeen olet valmis kohtaamaan kehosi kasvun ja palautumisen. Se on lempeää ja sydäntä pehmentävää, vatsan, selän, lantion ja kyljen kiertämistä. Kädet, jalat ja kaula saavat oman osansa koko kehoa hellivissä liikkeissä. Usein saan palautetta, että olisinpa saanut tietää näistä aikaisemmin, ja että liikkeet sopivat täydellisesti avaamaan kroppaa ja aktivoimaan solut treenikuntoon. Liikkeet jäävät elämään monen arkeen aamunavauksena, lämmittelyrutiinina ennen treenejä tai muuta universumissa tehtävää suoritusta ennen. Tule siis oppimaan kokonaisvaltaista kehonhuoltoa itsellesi, kehollesi, terveydellesi ja kosmiselle upeudellesi.

Katutreenit Sompasaunalla (2020)